מתכון ל "קאדה" עם גבינת חמד וצפתית מגורדת של "מעדני צדקיהו"

כאדה הינו מאכל מסורתי של העדה הכורדית

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 1 כף סוכר
  • רבע כוס שמן
  • 2 כפות שמרים
  • כף מלח גדושה
  • 2 פרוסות לחם לבן שהורטבו במים פושרים
  • 2 וחצי כוסות מים פושרים לפי הצורך

מילוי:

גבינת חמד

גבינה צפתית מגורדת

אופן ההכנה:

ננפה את הקמח ,ניצור גומה ונוסיף את הסוכר והשמרים
נערבב היטב עד אשר כול החומרים יתאחדו לבצק אחיד
נוסיף את המלח והשמן עד אשר ניצור עיסה חלקה.

נניח בצד להטפחה.

ניצור מהבצק עיגולים , נרדד כול עיגול ונניח באמצע את הגבינות .
נקפל את העיגול לחצי ונאטום את כול הפינות.

לאחר מכן נשים מעט שמן במחבת ונטגן עד להשחמה משני הצדדים .
זהו הכאדה שלנו מוכנה וטעימה.

להשלמת המנה מומלץ להגיש עם פסטו וזיתי קלמטה שחורים.

דילוג לתוכן